Прокуратура розслідує смерть кримськотатарської активістки як вбивство

Прокуратура розслідує смерть кримськотатарської активістки як вбивство
Веджіє Кашка, яка померла під час затримання російськими ФСБшниками

Прокуратура АРК розпочала кримінальні провадження за фактами сьогоднішніх затримань кримськотатарських активістів

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальні провадження за фактами проведення російськими силовиками в окупованому Сімферополі незаконних обшуків, затримань та смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«23.11.2017 в м. Сімферополь представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за попередньою змовою групою осіб, із погрозою застосування зброї, намагались незаконно позбавити волі відому кримськотатарську активістку Веджиє Кашка, в результаті чого їй стало зле. Після того, як карета швидкої допомоги забрала потерпілу, остання померла, не доїхавши до лікарні», - йдеться в повідомленні. 

Прокуратурою АРК внесено відомості до ЄРДР за фактом смерті Веджіє Кашка за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (вбивство).

«Також, сьогодні 23.11.2017 представниками незаконно діючих на території АР Крим органів, зокрема ФСБ, у присутності спецпідрозділів (з нашивками на форменому одязі ОМОН та СОБР) в черговий раз проведено ряд обшуків та затримано із застосуванням спеціальних засобів (наручників) кримськотатарських активістів, зокрема Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова. За цими фактами прокуратурою Автономної Республіки Крим до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146, ч.2 ст.162 КК України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, сьогодні в окупованому Криму відбувся ряд одночасних обшуків і затримань кримських татар. Під час рейдів силовиків ФСБ були затримані Бекір Дегерменджи, Асан Чапух, Казім Аметов і Веджіє Кашка. Пізніше з'явилися повідомлення, що Веджіє Кашка померла.

Управління ФСБ Росії в анексованому Криму звинувачує затриманих активістів у «вимаганні в особливо великому розмірі» у громадянина Туреччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: