Пучдемон вийшов на свободу з німецької в’язниці

Пучдемон вийшов на свободу з німецької в’язниці
Карлес Пучдемон

Пучдемон закликав звільнити ув’язнених в Іспанії каталонських політиків

Екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон вийшов на свободу із тюрми у німецькому Ноймюнстері після того, як за нього внесли 75 тисяч євро застави.

Про це повідомляє каталонське видання La Vanguardia.

Пучдемон коротко звернувся до журналістів кількома мовами. Він подякував за міжнародну підтримку і закликав звільнити ув’язнених в Іспанії каталонських політиків.

«Я прошу негайного звільнення всіх товаришів, яких продовжують утримувати в іспанських тюрмах», - зазначив колишній глава Каталонії, додавши, що для Європи сьогодні є соромом мати політичних в’язнів.

Пучдемон також заявив, що зараз «настав час діалогу» з Мадридом. «Прийшов час для політики, немає жодного виправдання для іспанської влади, щоб не розпочати діалог з Каталонією для пошуку політичного рішення», - додав він.

Напередодні територіальний суд Шлезвіг-Гольштейну вирішив звільнити Пучдемона під заставу у розмірі 75 тисяч євро.  Пучдемон вніс заставу та надав німецькій владі адресу, за якою він буде проживати в Німеччині в очікуванні рішення про екстрадицію до Іспанії.

Крім того, суд виключив можливість видачі Пучдемона Іспанії за звинувачення у заколоті. Суд вважає, що екстрадиція може відбутись тільки за звинуваченні у розтраті державних коштів. 

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, генеральна прокуратура федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн вимагала екстрадувати екс-президента женералітату (регіонального уряду) іспанської Каталонії Карлеса Пучдемона в Іспанію.

Раніше державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона у Данії.

Проте, Верховний суд Іспанії відмовив прокуратурі у видачі європейського ордера на арешт Пучдемона.

1 березня повідомлялося, що колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився знову очолити регіон.

Читайте також: Карлес Пучдемон: боягуз і зрадник або мученик незалежності?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: