Путін готує росіян до війни - Bild

Путін готує росіян до війни - Bild
Влада зумисне сіє паніку серед росіян

Кремль робить все для зростання невпевненості серед населення

Росія все більше готує своє населення до війни, вважає німецький таблоїд Bild.

У статті йдеться, що під час недавніх військових навчань «Кавказ 2016» Росія протестувала модель адміністративного управління в воєнний час. Воно передбачає автоматичний перехід влади до керівництва чотирьох військових округів, на які поділена Росія. А не далі як минулого тижня пройшли найбільші за всю історію навчання МНС, в яких брало участь 40 млн росіян.

На думку журналістів видання, найімовірніше, мета подібних заходів – «зростання невпевненості серед населення». Саме такий панічний ефект викликало розпорядження про збільшення запасів зерна для Санкт-Петербурга, згідно з яким кожному жителю міста з населенням в 5,2 млн осіб під час війни має бути гарантовано 300 г хліба на день протягом 20 днів. Лише в середу адміністрація міста запевнила, що заходи ухвалюються не на випадок війни, а «для стабілізації ринку борошна» і «для виключення різких стрибків цін». Ознаки істерики є і в Москві: в районі Кузьминки жителі ведуть збір грошей на будівництво бункера на випадок ядерної війни, стверджує Bild.

Зрозуміло, що «в подібній атмосфері страху кожна вербальна атака з Заходу зміцнює російського президента», підкреслює видання. Свою лепту вносять і прокремлівські ЗМІ, звертаючи увагу обивателів «не на варварські бомбардування мирного населення в Алеппо, а на жорстку критику глави британського МЗС Бориса Джонсона, який звинуватив Росію у військових злочинах».

«Невже Росія зовсім не зацікавлена в тому, щоб зламати міжнародну ізоляцію і нарешті зробити свій внесок у стійке врегулювання в Сирії та Україні?», - йдеться в статті. Мабуть, сенс у тому, щоб «не залишити Заходу іншого вибору, окрім збереження економічних санкцій, і робиться це для того, аби ще сильніше зміцнити серед росіян образ ворога».

Тим часом останні чутки, які збентежили росіян, - інформація в ЗМІ про те, що російські депутати і високопоставлені держслужбовці отримали вказівку якомога швидше, не чекаючи кінця навчального року або семестру, повернути в Росію з-за кордону своїх дітей, що проходять там навчання. Кремль не спростував цю інформацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: