Путін поскаржився Меркель і Олланду на «українських провокаторів» на Донбасі

Путін поскаржився Меркель і Олланду на «українських провокаторів» на Донбасі
REUTERS

Глава РФ попросив Меркель і Олланда активніше впливати на українську сторону

Президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і лідер Франції Франсуа Олланд обговорили ситуацію на Донбасі й домовилися продовжити консультації з даної проблематики на різних рівнях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Повідомляється, що лідери РФ, Франції та Німеччини в телефонному режимі обговорили ситуацію на Донбасі. Зокрема, Путін звернув увагу на «провокаційний характер» дій українських військ і закликав співрозмовників «активніш впливати на українську сторону, в тому числі під час майбутніх контактів з Петром Порошенком у Варшаві, для забезпечення чіткої реалізації мінських домовленостей».

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні саміту НАТО звинуватила Росію у втраті довіри країн Заходу. «Якщо застосування законів і непорушність кордонів під питанням, тоді, звісно, довіру втрачено», - сказала вона. Канцлер наголосила на тому, що її уряд стоїть на необхідності дотримання «міжнародного права, поваги до територіальної цілісності, поваги до суверенітету держав, вільного вибору ними альянсів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: