Путін протягом тижня має підписати програму переозброєння РФ на 9 років

Путін протягом тижня має підписати програму переозброєння РФ на 9 років

Офіційно програму мають презентувати 22 грудні на засіданні колегії міноборони РФ

Президент РФ отримав фінальний варіант програми переозброєння збройних сил країни на 2018-2027 роки. Документ відразу відправили у Кремль 14 грудня 2017 року після того, як туди було внесено останні поправки. Джерела в адміністрації президента РФ повідомляють, що дана програма буде підписана вже на цьому тижні. Проте, її формальна презентація відбудеться 22 грудня на останньому в цьому році засіданні колегії міністерства оборони РФ. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Попередньо нова програма переозброєння мала вступити в дію іще в 2016 році. Однак її вступ відтягнули на два роки через нестабільну економічну ситуацію. При цьому, що за цей час вона значною мірою не покращилася. Відомства сектору оборони отримають 19 трлн рублів, а іще 3 трлн отримає МВС, ФСБ, СЗР і Росгвардія. Окрім того, ще до 1 трлн рублів протягом 9 наступних років буде витрачено на створення відповідної інфраструктури для зберігання техніки. 

На відміну від програми переозброєння 2011-2020 роки, кожен рід військ отримає приблизно однакову суму грошей для модернізації. Особлива увага в новій програмі переозброєння на 2018-2027 роки буде зосереджена на силах ядерного стримування, високоточному і гіперзвуковому озброєнні, розвитку сил загального призначення (сухопутні сили і повітряно-десантні війська). Сухопутні війська отримають нові системи ППО по програмі «Стандарт», танки Т-90 і Т-14 «Армата», БМП «Кургамень-25» і БТР «Бумеранг». Для арктичних територій буде пристосовано системи ППО С-300В4 і Тор-М2.

У питаннях розвитку сил ядерного стримування увага буде зосереджена на закупках крилатих ракет повітряного базування, балістичних ракет на стратегічних підводних ракетоносцях і наземних балістичних ракет. Головна ж увага протягом 2018-2027 років у частині ядерного стримування буде зосереджена на прийнятті на озброєння системи РС-26 «Рубіж» і РС-28 «Сармат» наземного базування.

Повітряно-космічні війська продовжать закупівлі літаків Су-30СМ, Су-35С і Су-34. Окрім того, буде закуплено першу партію винищувачів 5 покоління Су-57, а також партію літаків МіГ-35, партію стратегічних бомбардувальників Ту-160М2. Закупівлі гелікоптерів буде зменшено, однак буде розпочато серійне виробництво систем Бук-М3 і С-500 Прометей.

В частині ВМФ протягом дев’яти наступних років будуть проводитися роботи над 10 перспективними розробками, в тому числі підводних човнів «Борей-Б» і «Хаскі». Паралельно із модернізацією існуючих кораблів і постачаннями берегових протикорабельних ракетних комплексів головний наголос буде зроблено на кораблі ближньої морської зони із високоточною зброєю. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: