Путін «торгувався» з Джемілєвим: син в обмін на лояльність – Геращенко

Путін «торгувався» з Джемілєвим: син в обмін на лояльність – Геращенко
Хайсер Джемілєв

Джемілєв відмовив президенту РФ ще два роки тому

Президент РФ Володимир Путін пропонував лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву відпустити сина ще в 2014 році, а в обмін хотів отримати лояльність.

Про це написала в Фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Мало хто знає, але Путін пропонував Джемілєву відпустити сина ще в 2014 , і в'їзд в окупований Крим в обмін на лояльність. Мустафа- ага відповів відмовою», - зазначила вона.

Геращенко розповіла, що Мустафа і його родина самі звернулися в правоохоронні органи, «коли трапилась та страшна сімейна трагедія».

«Не відкуплялися, не використовували зв'язки. Це приклад мужності і справжності. Мустафа боровся за сина, і мало хто знає, що президент Порошенко в розмовах з Путіним піднімав питання передачі Джемілєва - молодшого Україні , просив про його звільнення», - повідомила Геращенко.

Хайсера Джемілєва засудили за те, що в травні 2013 року він застрелив Февзі Едемова з батьківської рушниці у дворі свого будинку в Бахчисараї.

До анексії Криму Росією Дніпровський суд Києва визначив для Хайсера Джемілєва міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю.

Верховний суд Російської Федерації скоротив на 1,5 роки термін ув’язнення у 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом РФ.

Хайсер Джемілєв відбував покарання в Астраханській колонії №10, оскільки Росія відмовилася видати його Україні за повторним запитом про екстрадицію.

25 листопада він вийшов із російської в'язниці, а в ніч на 26 листопада приїхав в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: