Джемілєв відправить сина на лікування

Джемілєв відправить сина на лікування
Хайсер Джемілєв вийшов на волю

Хайсер Джемілєв прибуде до Києва під ранок 26 листопада

Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв планує відправити сина Хайсера на лікування, щойно його привезуть з Росії до Києва. Про це лідер кримськотатарського народу розповів у коментарі Крим.Реалії.

«Одразу відправлю сина на лікування. Стільки часу сидів в ізоляторі, здоров'я підірвано», – сказав Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Хайсера привезуть до України машиною.

«Прибудуть вони десь під ранок 26 листопада. На території Росії звільненого супроводжує консул України в Ростовській області, пізніше дорогою до них має приєднатися генконсул України в Росії. Так сказала моя дружина Сафінар», – повідомив Джемілєв.

Нагадаємо, сьогодні, 25 листопада, син лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсер вийшов з Астраханської колонії на волю.

24 листопада судова колегія у адміністративних справах Астраханського обласного суду РФ скасувала рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо Хайсера Джемілєва. Строк відбування покарання Джемілєва закінчувався 26 листопада, однак, за російським законодавством, він мав бути звільнений в останній робочий день перед завершенням строку, тобто в п'ятницю, 25 листопада.

У 2013 році Джемілєва було визнано винним у вбивстві з необережності знайомого своєї сім'ї Февзі Едемова з батьківської рушниці. Після окупації Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати справу заново. Хайсера вивезли з Сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю РФ.

Верховний суд РФ скоротив на півтора року термін ув'язнення до 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Джемілєва. При цьому Дніпровський райсуд Києва у квітні 2015 року визначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Джемілєв відбував покарання в Астраханській колонії №10.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: