Рада ЄС продовжить на рік економічні санкції щодо Криму

Рада ЄС продовжить на рік економічні санкції щодо Криму
Окупований Росією Крим

Рада ЄС 19 червня продовжить обмежувальні заходи, вжиті у відповідь на окупацію Криму Росією

Рада ЄС із закордонних справ, яка збереться в Люксембурзі 19 червня, продовжить до 23 червня 2018 року обмежувальні заходи, вжиті у відповідь на анексію Криму і Севастополя Росією. Про це йдеться в документах, поширених у четвер у Брюсселі до засідання ради на рівні глав МЗС ЄС.

«Ці заходи застосовуються до громадян ЄС і підприємств, заснованих в ЄС. Їхня дія обмежується територією Криму і Севастополя», - йдеться в комюніке.

Санкції передбачають заборону на імпорт в ЄС продуктів із Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь, послуги, пов'язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі, експорт низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей, зазначено в документі.

У комюніке повторюється заява глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні від 17 березня 2017 року, що ЄС продовжує засуджувати «незаконну анексію» Криму і Севастополя та не визнає цієї анексії.

Як повідомлялося, 6 червня Комітет постійних представників країн ЄС рекомендував без обговорення Раді ЄС продовжити на рік обмежувальні заходи для Росії в зв'язку з анексією Криму і Севастополя. Того ж дня європейське дипломатичне джерело повідомило, що це, швидше за все, відбудеться на засіданні Ради міністрів ЄС із закордонних справ 19 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: