Рада нацбезпеки продовжила санкції проти банків з російським капіталом

Рада нацбезпеки продовжила санкції проти банків з російським капіталом

Російський капітал продовжує залишатися під санкціями

Рада національної безпеки і оборони України продовжила дії санкцій щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалась у березні 2018 року. Про це повідомляє сайті РНБО після засідання.

«Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Національного банку України щодо продовження дії персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалась в березні 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що санкції проти російських банків потрібно продовжити.

Як відомо, Національний банк вирішив застосувати санкції щодо банків з російським державним капіталом в Україні у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України.

Ці санкції означають заборону здійснення будь-яких фінансових операцій на користь материнських банків, а це - надання міжбанківських кредитів, депозитів, субординованих боргів, кредитів, придбання цінних паперів, розміщення коштів на коррахунках та інші подібні операції.

Також заборонена виплата дивідендів, процентів, повернення міжбанківських кредитів, коштів з коррахунків і субординованого боргу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: