Рада припинила дію Договору про дружбу з РФ

Рада припинила дію Договору про дружбу з РФ
Закон встановлює, що дія Договору про дружбу з РФ буде припинена з 1 квітня 2019 року

За ухвалення відповідного рішення проголосували 277 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти

Верховна Рада ухвалила закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесений президентом. Про це повідомляє Укрінформ.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 277 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Закон встановлює, що дія Договору про дружбу з РФ буде припинена з 1 квітня 2019 року. Прогнозується, що припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією з огляду на його тривале істотне порушення з боку РФ та відповідно до статті 40 цього Договору дозволить належним чином та ефективно захистити національні інтереси України у міжнародних відносинах.

Схвалення проекту Закону відповідно до статті 24 Закону України «Про міжнародні договори України» дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для припинення дії Договору у зв'язку із завершенням чергового десятирічного періоду 31 березня 2019 року.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Відповідний законопроект зареєстрований 3 грудня під номером 0206.

17 вересня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. Міністерство закордонних справ України мало до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: