Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк

Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк
 Пам’ять активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк вшанували у парламенті

«Смерть Катерини не повинна лишитись непокараною», - сказав голова ВР Андрій Парубій

Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Про це повідомляє «Укрінформ».

«У неділю в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 померла відома громадська активіста, радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк. Смерть Катерини не повинна лишитись непокараною. Я хочу від імені усіх нас, Верховної Ради України та від себе особисто, висловити співчуття рідним і друзям Катерини. Вічна пам’ять», - сказав голова ВР Андрій Парубій, після чого депутати вшанували пам’ять Катерини хвилиною мовчання.

5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Раніше ЗМІ повідомили, що організатор замаху на Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Мінстр закордонних справ Канади Христя Фріланд закликала покарати винних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: