Активісти вимагають виключити Геращенка із парламентської комісії у справі Гандзюк

Активісти вимагають виключити Геращенка із парламентської комісії у справі Гандзюк
Антон Геращенко

За інформацією активістів, у комісію мали включити нардепа, якого звинувачують у причетності до замаху

Активісти висловили незадоволення складом тимчасової слідчої комісії у справі замаху на Катерину Гандзюк.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Хто замовив Катю Гандзюк?».

«За нашою інформацією, в останню хвилину в ТСК не потрапив нардеп від БПП Паламарчук. Його помічник – Ігор Павловський, прізвисько «Собака», передавав гроші за вбивство Каті керівнику групи виконавців – Торбіну», - говориться у заяві.

Також незадоволення активістів викликала персона депутата від «Народного фронта» Антона Геращенка.

«Ми вимагаємо виключення з ТСК Геращенка й включення у склад комісії Найєма та інших депутатів, до яких у громадських активістів та правозахисників є довіра».

Ввечері 5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Раніше ЗМІ повідомили, що організатор замаху на Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: