Раді пропонують скасувати паперові квитанції за комуналку

Раді пропонують скасувати паперові квитанції за комуналку

Надавачі послуг надсилатимуть споживачам електронний рахунок-інвойс

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, відповідно до якого в Україні скасуються паперові квитанції за комунальні послуги та запровадиться оплата в електронному вигляді.

Надавачі послуг надсилатимуть споживачам електронний рахунок-інвойс, де буде вказана інформація про надані комунальні послуги, обсяги споживання, вартість тощо.

Якщо закон ухвалять, то паперові квитанції не надсилатимуть, але їх можна буде роздрукувати за вимогою споживача. Електронну квитанцію можна буде завантажити і на смартфон.

Нагадаємо, парламент ухвалив новий закон про житлово-комунальні послуги. Він, серед іншого, запроваджує пеню за прострочені комунальні платежі. Споживач зобов’язаний вчасно сплачувати за послуги – законопроектом про ЖКГ з 2019-го року вводиться пеня в розмірі, встановленому в договорі, але не вище від 0,01 % за кожен день прострочення від суми боргу. Якщо в держави є заборгованість з субсидій та пільг або у людини є документально підтверджена заборгованість із зарплати, пеня нараховуватись не буде.

Читайте також статтю «Главкома» Комунальна революція. Як тепер жити без ЖЕКів?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: