Регламентний комітет розглядає подання ГПУ на Новинського

Регламентний комітет розглядає подання ГПУ на Новинського
Вадим Новинський

На засіданні присутній Юрій Луценко

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України повторно розглядає подання Генеральної прокуратури України про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Під час якого нардепи розглянуть додаткові документи, які надійшли з Генпрокуратури щодо зняття недоторканості з Новинського.

На засіданні присутній генпрокурор Юрій Луценко. Також на засідання прийшов, як і обіцяв, Новинський.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 30 листопада підписав відповіді на додаткові запитання членів регламентного комітету щодо подання на Вадима Новинського. Матеріали надійшли до комітету.

Нагадаємо, раніше  Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського.

Як відомо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: