РФ досі мовчить про стан здоров'я Балуха, який голодує понад 200 днів, - Денісова

РФ досі мовчить про стан здоров'я Балуха, який голодує понад 200 днів, - Денісова
Володимир Балух не вживає їжі 200 днів
Фото Радіо Свобода

Підозрюваного у держзраді Вишинського за 4,5 місяців лікарі оглядали 9 разів

Росія досі не надала інформації про стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха. Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Стурбована, що досі немає новин від РФ про Володимира Балуха та стан його здоров’я. Місяцями вимагаю надати мені можливість відвідування політв’язня та інформацію про стан його здоров'я. Натомість з РФ приходять відповіді, які не містять ніякої конкретики», - написала вона.

Денісова розповіла, що зараз омбудсмен в РФ Тетяна Москалькова звернулась до директора Федеральної служби виконання покарань з клопотанням про допуск Денісової до Володимира Балуха.

«Продовжую наполягати на синхронних відвідуваннях Балуха-Вишинського. У такий спосіб я зможу особисто зустрітися з українцем, який голодує 202-ий день. У той же час, уповноважений в РФ зможе відвідати Кирила Вишинського. За якого, до речі, ніби турбується. Адже просить мене відвідати ув’язненого, якого в Україні підозрюють у державній зраді та утримують в Херсонському СІЗО», - підкреслила омбудсмен.

За її словами, керівник «РИА Новости Украина» Кирил Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, не має проблем зі здоров'ям.

 

«Та я точно знаю, що він не скаржиться на погіршення самопочуття. До нього я вже приїжджала 2 рази. З ним постійно спілкуються мої представники, передають необхідні якісні медикаменти. За 4,5 місяців лікарі 9 разів оглядали Кирила Вишинського. Це підтверджує медична довідка, яку я маю на руках», - підсумувала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: