У «Слузі народу» засудили депутатів, які публічно пішли проти Єрмака

У «Слузі народу» засудили депутатів, які публічно пішли проти Єрмака
Депутатка від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук

Ірина Верещук вважає, що проблема «мінської зради Єрмака» ще не вивчена досконально

Депутатка від фракції «Слуга народу», член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук прокоментувала реакцію депутатів фракції «Слуга народу», які виступили проти рішення про створення Консультативної ради та спільного органу з ОРДЛО, що були прийняті на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі, але після зустрічі з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком змінили свою думку з цього питання.

В інтерв’ю «Главкому» Ірина Верещук зазначила, що не була присутньою на цій зустрічі і не знає точно, які аргументи Андрія Єрмака подіяли на тих депутатів, які змінили думку. «Зрештою, це питання зовнішньої політики, якими займається президент, а не, наприклад, пан Потураєв (Микита Потураєв, депутат фракції «Слуга народу», один із ініціаторів виступу проти дій Єрмака. – «Главком»). Я погоджуюсь із колегами, що Офіс президента мав би краще комунікувати з депутатами. Але мені здається, колеги мали б знайти інший спосіб покращити комунікацію, ніж створювати групи, звертатися через ЗМІ та робити досить жорсткі заяви», – сказала Ірина Верещук.

Щодо рішення Тристоронньої контактної групи в Мінську створити спільну платформу з представниками ОРДЛО, які не контролюються урядом України, Ірина Верещук зазначила, що Андрій Єрмак змушений працювати в рамках, які створили інші люди в інших умовах. «Наскільки я розумію, остаточного рішення щодо створення згаданої платформи ще немає. Я ще не сформувала свою позицію з цього питання: не володію повною інформацією щодо мотивів української сторони. Звісно, на перший погляд, сам концепт викликає певну настороженість. Тут я можу зрозуміти першу реакцію певних політичних сил. Але я б не поспішала з висновками та оцінками. Треба розібратися без емоцій», – сказала Верещук

Відповідаючи на запитання про те, яка ймовірність підписання 25 березня рішення Тристоронньої контактної групи про заснування цієї Консультативної ради, депутатка зазначила, що не дотична до процесу і, мабуть, коректно зачекати відповідних заяв від президента Зеленського або Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 13 березня на засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилися про створення органу, який зафіксує суб’єктність окремих районів Донецької та Луганської областей.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: