Роман Шпек: Наші громадяни безвідповідально голосують. А потім питаються: чому десь краще, ніж у нас

Роман Шпек: Наші громадяни безвідповідально голосують. А потім питаються: чому десь краще, ніж у нас

Роман Шпек, голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки 

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Екс-міністр економіки вважає, що люди на захід від України більш відповідальні, ніж наші співвітчизники

Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек вважає, що на захід від України люди в більшій мірі покладаються на себе, а не апелюють до держави.

Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Подивіться на захід від нас. Чи Румунія, Болгарія - на півдні, чи Естонія - на півночі: усі вже зробили потрібні реформи і просунулись вперед. Там люди в більшій мірі покладаються на себе, а не апелюють до держави, не чекають порятунку чи допомоги», - сказав Шпек.

Він вважає, що у вищевказаних країнах люди можуть міняти владу, яка не виправдовує їхні очікування.

«А в нас деякі депутати по 25 років сидять там. І якщо подивитися на їхню міграцію фракціями і партіями, стає зрозуміло, що відповідальності там ніякої немає. Проте багато років наші громадяни їм вірять, голосують за них, бо ті знову щось пообіцяли. А потім питаються: а чому десь краще, ніж у нас? Бо люди «десь» більш відповідальні», - додав екс-міністр економіки України.

Також Шпек розповів, на що в Україні передусім звертає увагу інвестор.

«Приватні інвестори читають піврічні огляди про стан економіки країни, які робить Міжнародний валютний фонд. Вони читають огляди Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку. Для них є індикатором, якщо ці структури йдуть в інфраструктурні проекти або проекти для розвитку малого і середнього бізнесу у нашій країні», - зазначає профільний експерт.

Разом з цими структурами, за його словами, приходять і приватні інвестори, комерційні чи інвестиційні банки.

«Для прикладу, Європейський інвестиційний банк вкладає в проекти 50% загального обсягу проекту, решта - інші джерела», - резюмував голова Незалежної асоціації банків України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: