Росії загрожують нові санкції ЄС та США – Волкер

Росії загрожують нові санкції ЄС та США – Волкер

Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорюватися санкції, відбудеться в лютому, зазначив Волкер

Серед імовірних обмежувальних заходів, зазначив Волкер, можуть бути санкції і проти суден, і проти російських портів в Азовському морі

ЄС та США розглядають додаткові обмежувальні заходи на випадок, якщо Росія не звільнить українських моряків, захоплених силою поблизу Керченської протоки.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у четвер у Брюсселі.

«І США, і Європа розглядають, які додаткові заходи їм слід вжити, якщо Росія не поверне моряків і надалі висуватиме подібні домагання щодо контролю над Керченською протокою», - сказав Волкер.

За його словами, і в ЄС, і в США розглядають можливість санкцій через ускладнення російською стороною проходження суден до українських портів в Азовському морі.

Серед імовірних обмежувальних заходів, зазначив Волкер, можуть бути санкції і проти суден, і проти російських портів в Азовському морі. При цьому остаточне рішення щодо санкцій наразі не ухвалено.

Він також заявив, що США планують переглядати санкції стосовно Росії в лютому. ЄС, за його словами, також розглядає можливі додаткові обмежувальні заходи, проте нічого не вирішено. Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорюватися санкції, відбудеться в лютому, зазначив Волкер.

Раніше повідомлялося, що трьох поранених українських моряків, які знаходилися в лікарні СІЗО «Матроська тиша», перевели до СІЗО «Лефортово».

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із ненаданням Росією інформації про реальний стан здоров’я поранених українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: