Росія намагається доробити судно-довгобуд

Росія намагається доробити судно-довгобуд
Створення судна почалося в 2010 році на Амурському суднобудівельному заводі

На пошуково-рятувальне судно встановлять старе обладнання через затримку в 10 років

Об’єднана суднобудівельна корпорація РФ (ОСК) має в найближчі роки завершити створення пошуково-рятувального судна для Морської рятувальної служби. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Створення судна почалося в 2010 році на Амурському суднобудівельному заводі. Контракт на створення пошуково-рятувального судна для північного морського шляху був підписаний іще в 2009 році. Проте після цього контракт було розірвано начебто через дефекти у проекті пошуково-рятувального судна. Хоча за цей час інша компанія створила два таких же судна по проекту  MPSV. 

Завершення створення довгобуду має обійтися в 4,6 млрд рублів. При цьому в бюджеті на 2019-2021 роки для цього є лише 3,1 млрд рублів. ОКС витратила 2,6 млрд рублів для того, щоб викупити корпус. Однак за оцінками повне завершення робіт коштуватиме до 4 млрд рублів, хоча по бюджету проекту на добудову пошуково-рятувального судна залишиться лише 2 млрд рублів.

На Амурському заводі на сьогодні знаходиться корпус судна і закуплене майже 10 років тому обладнання для пошуково-рятувальних робіт. Як наслідок, скоріше за все це обладнання вже застаріло. Також невідомими є умови його зберігання, що могло позначитися на справності техніки. А тому навіть у разі добудови судно треба буде відразу модернізувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: