Росія розпочала поставки пшениці до Венесуели, охопленої дефіцитом

Росія розпочала поставки пшениці до Венесуели, охопленої дефіцитом
Президент Венесуели Ніколас Мадуро

Росія підтримує режим Мадуро у Венесуелі поставками пшениці

Перша партія пшениці з Росії прибула в п'ятницю, 1 вересня, в Венесуелу. Про це повідомив виконавчий віце-президент південноамериканської республіки Тарек ель-Айссамі під час церемонії зустрічі вантажу, яка транслювалася в ефірі телеканалу Venezolana de Televisión.

«Вони [США] не очікували, що сьогодні, через вісім днів (після підписання президентом США Дональдом Трампом указу про введення фінансових санкцій відносно Венесуели – ред.), до Венесуели прибуде перший вантаж з сировиною з Росії», - сказав він. «Спасибі президенту Володимиру Путіну і народу Росії за їх солідарність», - додав ель-Айссамі.

Як зазначив віце-президент, обсяг першої партії пшениці з Росії склав 30 тис. тонн. «І вже відпливло друге судно, воно вже в міжнародних водах», - сказав він. За його словами, Росія «забезпечить постійні поставки" 60 тис. тонн пшениці до Венесуели.

«У Венесуелі не буде нестачі їжі, сировини або інших статей, необхідних для надання імпульсу розвитку Венесуели. Ні Трамп, ні північноамериканська імперія не зможуть зупинити незворотній курс Венесуели», - підкреслив віце-президент.

В середині травня президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що республіка незабаром почне імпортувати пшеницю з Росії. Як повідомили ТАРС в Південному митному управлінні, в серпні РФ приступила до постачань до Венесуели і відправила зерна на суму 6,27 млн доларів.

Наприкінці 2016 року Мадуро звинуватив Національну федерацію виробників хліба у «саботажі» і заявив, що та нібито має намір дестабілізувати республіку.

Нагадаємо, уряд США запровадив нові санкції стосовно Венесуели та її нафтових компаній.

Читайте також статтю «Главкому» «Віктор Федорович Мадуро. Куди веде Венесуелу наступник Уго Чавеса».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: