Росія за п'ять років заблокувала 275 тисяч інтернет-ресурсів

Росія за п'ять років заблокувала 275 тисяч інтернет-ресурсів

Значна частина блокувань була пов'язана з соціальними мережами

За останні п'ять років Роскомнадзор заблокував близько 275 тисяч інтернет-ресурсів. Згідно зі статистикою, доступ приблизно до 100 тисяч з них було закрито за рішенням суду.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Роскомнадзора.

«Роскомнадзор за п'ять років дії закону про обмеження доступу до сайтів із забороненою в Росії інформацією заблокував близько 275 тисяч ресурсів, головним чином - на підставі судових рішень», - йдеться в повідомленні.

Основними причинами блокування названі пропаганда наркотиків, азартні ігри, розповсюдження дитячої порнографії та заклики до самогубства. При цьому у відомстві підкреслили, що значна частина блокувань була пов'язана з соціальними мережами. 178 тисяч адрес були, навпаки, виключені з реєстру Роскомнадзору після видалення «забороненої інформації».

Федеральний закон про обмеження доступу до сайтів із забороненою в Росії інформацією був підписаний президентом РФ Путіним п'ять років тому. За час його дії наглядове відомство неодноразово піддавалося критиці прихильників вільного поширення інформації в Інтернеті.

За останні роки Роскомнадзор також неодноразово блокував сайти некомерційних організацій і інтернет-видань, а також месенджери, соціальну мережу LinkedIn і кілька найбільших російських торрент-трекерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: