Російські окупанти готують наступ на Донбасі - розвідка

Російські окупанти готують наступ на Донбасі - розвідка

Ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об’єктах Збройних сил України, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури

У вівторок, 19 грудня, через заяву міноборони Росії про намір відкликати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), противник може вдатися до агресивних наступальних дій по усій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на дані розвідки.

«Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об’єктах Збройних сил України, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування», - йдеться в повідомленні.

Крім того, для обвинувачення сил АТО в порушені Мінських домовленостей бойовики частіше обстрілюватимуть власні позиції із ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків та інших видів озброєння, інформує розвідка.

«Дані провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії в бік українських військ. Як правило агресор здебільшого активізує подібні провокації на передодні консультацій у «Нормандському форматі» та засідання тристоронньої контактної групи у Мінську (20 грудня 2017 року), планових візитів представників ОБСЄ, Червоного хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародної спільноти і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод», - зазначають у штабі АТО.

Нагадаємо, Росія оголосила про намір вивести своїх військових зі Спільного центру контролю і координації (СЦКК) на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: