Санкції США обвалили акції «Русала» майже на 50%

Санкції США обвалили акції «Русала» майже на 50%

Керівництво компанії попередило про ризик технічного дефолту компанії щодо ряду кредитних зобов'язань

Акції російської алюмінієвої компанії «Русал» після введення США нових санкцій відносно РФ втратили майже половину своєї вартості.

Про це повідомляє DW.

«За даними на 9.55 мск у понеділок, 9 квітня, акції потрапили до списку санкцій United Company Rusal, значна частка якої належить Олегу Дерипасці, на Гонконговській фондовій біржі впали на 48,49 відсотка (на 2,25 гонконговського долара до 2,39 долара)», - повідомляється на сайті біржі.

При цьому керівництво «Русала» відзначає «дуже високу» ймовірність того, що санкції «можуть надати досить несприятливий вплив на бізнес і перспективи групи компаній». Воно також попередило про ризик технічного дефолту компанії щодо ряду кредитних зобов'язань.

Крім того, на відкритті торгів на Московській біржі в понеділок папери групи компаній En+, яку також контролює Дерипаска, втратили 22,8% вартості, опустившись до 45 рублів (77 центів США) за штуку.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

Раніше повідомлялося, що сукупний статок семи російських мільярдерів, що потрапили під санкції, в день їх запровадження скоротився більш як на 1,25 млрд доларів. Більше за інших постраждав Олег Дерипаска, який втратив понад 15 відсотків своїх активів. Статок Сулеймана Керімова скоротився на 3,9 відсотка, Віктора Вексельберга - на 0,4 відсотка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: