Розслідування вбивства Гандзюк передали до СБУ

Розслідування вбивства Гандзюк передали до СБУ
Слідство щодо 5 обвинувачених закінчилось. Серед них виконавці та організатори вбивства активістки Катерини Гандзюк

Слідство щодо 5 обвинувачених закінчилось

Сьогодні поліція передала Кримінальне провадження по справі вбивства активістки Катерини Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Працівники поліції допитали 367 осіб, призначили 21 судову експертизу, провели 9 обшуків, 4 слідчих експерименти,  26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи.

Слідство щодо 5 обвинувачених закінчилось. Серед них виконавці та організатори злочину. Усі матеріали поліцейські передали до СБУ, що встановлюватиме замовників злочину.

Як зазначається, це дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження та вести досудове розслідування з моменту планування до закінчення.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що підозрюваного в організації вбивства Гандзюк було переведено до ізолятора СБУ у Києві. 

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк, вбитої внаслідок нападу.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк 

Поліція перекваліфікувала напад на чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк як закінчене умисне вбивство.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Передача до суду справи проти виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк у її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства, заявила адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: