Адвокат Гандзюк пояснила, як замовники вбивства можуть уникнути покарання

Адвокат Гандзюк пояснила, як замовники вбивства можуть уникнути покарання
Катерина Гандзюк померла 4 листопада

«Просто передати справу по виконавцях до суду - це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника», - наголосила адвокат

Передача до суду справи проти виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк у її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.

Про це у коментарі «Громадському» сказала адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

«Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності. Другий момент: якщо справу по виконавцях передадуть в суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників», - заявила вона.

Як пояснила адвокат, у разі відсутності ознаки замовності у провадженні поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження, відкритого СБУ.

«Вони не можуть бути двічі підозрюваними, чи двічі обвинуваченими. Вони можуть обвинувачуватися тільки один раз», - зазначила Закревська.

За її словами, адвокати Гандзюк раніше направили клопотання про об'єднання цих справ до прокуратури Херсонської області і до Генпрокуратури.

«Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу по виконавцях до суду - це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника», - наголосила адвокат.

Закревська зауважила, що прокуратура Херсонщини уже відмовила в об'єднанні цих проваджень, від Генпрокуратури відповідь ще не надійшла.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що підозрюваного в організації вбивства Гандзюк було переведено до ізолятора СБУ у Києві. 

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк, вбитої внаслідок нападу.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк 

Поліція працює над встановленням замовників нападу на Гандзюк. Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні цього злочину.

Поліція перекваліфікувала напад на чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк як закінчене умисне вбивство.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: