В українських містах вшанували пам’ять активістки Катерини Гандзюк

В українських містах вшанували пам’ять активістки Катерини Гандзюк
Акція пам’яті Катерини Гандзюк у Києві
Фото: Уніан

Акції відбулися у рідному для Гандзюк Херсоні, а також Києві, Харкові, Житомирі, Львові, Дніпрі, Одесі, Хмельницькому та Чорноморську

Сотні активістів та небайдужих у різних містах України вийшли у неділю ввечері на акції пам’яті загиблої радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яка померла через три місяці після нападу на неї.

Акції відбулися у рідному для Гандзюк Херсоні, а також Києві, Харкові, Житомирі, Львові, Дніпрі, Одесі, Хмельницькому та Чорноморську.

У Херсоні містяни вийшли на площу Свободи, аби вшанувати пам’ять Гандзюк. Охочі біля мікрофона згадували Гандзюк та ставили питання, хто є замовником її вбивства. Місцеві прийшли з плакатами та фотографіями Катерини.

herson

У Харкові аналогічна акція відбулася під стінами обласного управління поліції. На неї прийшли близько 400 людей. Під будівлею після акції залишили портрет Катерини, а також запалили свічки. Крім того, активісти увімкнули відео останнього звернення Гандзюк з лікарні, після якого її вшанували хвилиною мовчання.

Згадати Гандзюк у Житомирі вийшли близько 20 людей. Вони, як і активісти з інших міст, вимагали справедливого та прозорого розслідування злочину. Під вигуки «Хто замовив Катю Гандзюк?» люди поклали під двері поліції квіти та плакати з вимогою покарати винних.

«Люди хочуть знати відповідь: хто винен в її загибелі, хто був замовником, хто на неї виплеснув ту кислоту. Я хочу, аби такого не було, аби люди, які мають громадську позицію та хочуть щось змінити, не гинули», - сказав місцевий мешканець Дмитро Раков.

Акція у Києві відбулася під центральним управлінням Міністерства внутрішніх справ.

Присутні принесли лампадки, фото Катерини та плакати, якими вимагають надати об’єктивні дані щодо розслідування вбивства Катерини. Також громадськість і надалі вимагає правоохоронців назвати замовників цього нападу.

У Львові на центральній площі зібралися близько 100 людей. Вони прийшли згадати Катерину під стіни міської ради. Присутні також вшанували пам’ять Гандзюк хвилиною мовчання.

Хмельницькі активісти зібралися біля будівлі обласного управління Нацполіції. Присутні вшанували хвилиною мовчання та послухали відеозвернення Гандзюк з лікарняного ліжка записаного за місяць до смерті.

У Чорноморську Одеської області на акцію вийшли близько 10 людей. 

chorno

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерина Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що підозрюваного в організації вбивства Гандзюк було переведено до ізолятора СБУ у Києві. 

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк, вбитої внаслідок нападу.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк 

Поліція працює над встановленням замовників нападу на Гандзюк. Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні цього злочину.

Поліція перекваліфікувала напад на чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк як закінчене умисне вбивство.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: