«Відповідь на дії Константинополя в Україні»: РПЦ створює екзархати в Європі і Азії

«Відповідь на дії Константинополя в Україні»: РПЦ створює екзархати в Європі і Азії
Патріарх Російської православної церкви Кирило

Синод РПЦ ухвалив рішення утворити патріарший екзархат у Західній Європі та Південно-Східній Азії з центрами у Парижі та Сінгапурі

Священний Синод Російської православної церкви відповів на дії Константинопольського патріархату в Україні рішенням утворити патріарші екзархати в Західній Європі і Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Синод ухвалив утворити патріарший екзархат у Західній Європі з центром у Парижі, включивши в сферу пастирської відповідальності даного екзархату наступні країни: Андорра, Бельгія, Велика Британія та Північна Ірландія, Ірландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Монако, Нідерланди, Франція, Швейцарія», - повідомив журналістам у п'ятницю в Москві за підсумками засідання прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков.

За його словами, таким чином, РПЦ відповідає на дії Константинополя в Україні. У цьому ж контексті, додав він, було вирішено утворити патріарший екзархат в Азії.

«У зв'язку зі значними успіхами місії Російської православної церкви в Азії, що виражаються збільшенням числа храмів і громад, появі духовенства з числа місцевого населення, збільшенням інтересу до російського православ'я, а також у зв'язку зі збільшенням російськомовного населення, яке на постійній або тимчасовій основі проживає в цих країнах і регіонах, був утворений патріарший екзархат в Південно-Східній Азії з центром в Сінгапурі», - процитував священик рішення Синоду РПЦ.

У сфері пастирської відповідальності азіатського екзархату наступні країни: Сінгапур, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, КНДР, Південна Корея, Лаос, Малайзія, М'янма, Філіппіни і Таїланд.

До слова, очільник Російської церкви Кирило очікує репресій після перейменування УПЦ Московського патріархату

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: