Рятувальники просять не виходити на тонку кригу

Рятувальники просять не виходити на тонку кригу

Рибалкам нагадали про правила поведінки під час зимової ловлі риби

З метою попередження нещасних випадків на замерзлих річках та озерах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не виходити на тонку кригу, і застерегти від цього своїх дітей. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Рятувальники наголошують, що рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

«Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя», - застерегли у відомстві.

На жаль, вже є і жертви першої криги. На Черкащині до Служби порятунку надійшла інформація про двох хлопців, які провалилися під кригу на річці Дніпро. 

Рибалкам вдалось врятувати 17-річного хлопця. Його ж 16-річного товариша, який зник під водою, врятувати не вдалося. Тіло загиблого через сорок хвилин пошуків підняли на поверхню рятувальники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та співробітники міської комунальної аварійно-рятувальної служби.

Згідно із прогнозами синоптиків, 21 січня 2019 року на сході та заході України очікується сніг, подекуди з дощем, на решті території без опадів, температура повітря вдень місцями підніметься до +8. 

Нагадаємо, що в горах Івано-Франківської та Закарпатської областей 21 січня зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: