Санкції мають існувати, але... Єрмак розказав американцям, як він дбає про мир в Україні

Санкції мають існувати, але... Єрмак розказав американцям, як він дбає про мир в Україні
Глава офісу президента України Андрій Єрмак розповів про ідею посилення української команди у Мінську
Скріншот

Єрмак хоче дати новий «імпульс» переговорам у Мінську

Європейські санкції проти Росії мають існувати до того моменту поки Україні не будуть повернені всі території, включаючи Крим. Однак треба дати новий «імпульс» переговорам у Мінську. Про це заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак

Під час онлайн-виступу на події, організованій американським Atlantic Council,

«Але ми розуміємо що після пандемії буде дуже важка економічна ситуація, тому Україна займає дуже активну позицію щодо виконання Мінських домовленостей. Я дуже сподіваюсь що американські та європейські партнери нас будуть підтримувати на цьому шляху. Навіть Мінськ у минулому працював щодва тижні. А тепер ми сказали: ні, працюйте кожного дня. Бо щодня хтось гине і ми когось втрачаємо», - заявив Єрмак під час виступу. 

Також Єрмак розповів про ідею посилення української команди у Мінську, на які піде Київ, щоби зрушити переговори.

Єрмак, який відповідає у команді президента за переговори щодо Донбасу, заявив, що країни-учасниці Нормандської четвірки погоджуються із необхідністю надати «імпульс» переговорам у Мінську, щоби зробити  цю роботу ефективнішою.

«Ми (з представниками інших держав четвірки) зробили спільний висновок, що зараз важливо надати новий імпульс Мінську. І Україна це робить», - пояснив він.

Єрмак пояснив, що тепер заступником глави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми стає віце-прем'єр Олексій Резніков.

«Також ми додаємо в представництво кожної підгрупи представників відповідних міністерств на рівні не нижче заступника міністра. Також додаємо представників парламенту. Кілька керівників профільних комітетів будуть залучені до цієї роботи», — зазначив Єрмак.

Українська сторона сподівається, що Росія посилить своє представництво в ТКГ аналогічним чином, зазначив глава Офісу президента.

Як відомо, однією з таких ідей було створення так званої «Консультативної ради», яке викликало критику, й зрештою зійшло з активного порядку денного.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Відповідне звернення підписали вже 40 нардепів фракції.

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: