Санкції проти «112 Україна» і NewsOne: 49 нардепів звернулися в Конституційний суд

Санкції проти «112 Україна» і NewsOne: 49 нардепів звернулися в Конституційний суд

Подання до Конституційного Суду підписали в основному депутати від Опозиційного блоку

Група з 49 народних депутатів звернулася до Конституційного Суду України з проханням визнати неконституційним звернення Верховної Ради до РНБО про запровадження санкцій відносно телеканалів NewsOne і «112 Україна».

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

«2 листопада 2018 року до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) постанови Верховної Ради України «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 4 жовтня 2018 року № 2589 –VIII», – зазначили у прес-службі суду.

«Суб'єкт права на конституційне подання вважає, що Постанова є неконституційною, оскільки її ухвалення відбулося з порушенням Верховною Радою України конституційної процедури розгляду та прийняття, включаючи спотворення результатів голосування народних депутатів України в результаті їх неособистого голосування, а парламент, прийнявши Постанову, вийшов за межі своїх повноважень, встановлених виключно Конституцією України», – йдеться у тексті подання нардепів.

Подання до Конституційного Суду підписали, зокрема, депутати від Опозиційного блоку Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Тетяна Бахтєєва, Дмитро і Михайло Добкіни і Вадим Новинський.

Нагадаємо, раніше член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що депутати Європарламенту побували у Нацраді та поцікавилися особливостями регулювання діяльності українських телерадіокомпаній, зокрема телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

Після цього нардеп Вікторія Пташник поцікавилася, хто привіз в Україну проросійських депутатів Європарламенту захищати свободу слова.

17 жовтня Регламентний комітет ВР розглянув проект постанови №9157-П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року про прийняття в цілому проекту постанови «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», зареєстровану народними депутатами від Опозиційного блоку Олександром Вілкулом і Нестором Шуфричем, і рекомендував визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти «112 Україна» і NewsOne.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: