СБУ попередила нелегальні поставки товарів військового призначення за кордон

СБУ попередила нелегальні поставки товарів військового призначення за кордон
Фото: Прес-центр СБУ

Комплектуючі до бронетехніки та військово-транспортної авіації зловмисники намагалися переправити в одну з країн Східної Азії

У Запоріжжі співробітники СБУ блокували вивезення з України товарів військового призначення, які підлягають обов’язковому державному експортному контролю.

Про це 17 грудня повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що група ділків, використовуючи підконтрольну комерційну структуру, отримувала замовлення від представників однієї з країн Східної Азії на поставку комплектуючих до бронетехніки та військово-транспортної авіації.

«Співробітники СБУ задокументували, що чергове замовлення зловмисники збираються переправити через одну з міжнародних кур’єрських служб доставки, і вилучили 72 одиниці авіаційних комплектуючих, які планувались до відправлення», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків у приміщеннях комерційної структури правоохоронці виявили понад 120 одиниць радіоелектронних компонентів та комплектуючих до бронетехніки, які планувались до міжнародної передачі, підроблені печатки та штампи, необхідні для виготовлення пакета документів, фіктивну документацію про походження та якість комплектуючих.

За висновками експертів, вилучена продукція експортується виключно на підставі відповідних дозвільних документів, що видає Державна служба експортного контролю України.

«Здійснення нелегальних поставок товарів могло створити підґрунтя для звинувачень нашої країни у недотриманні міжнародних режимів нерозповсюдження товарів військового призначення та подвійного використання, а також дискредитації національної системи експортного контролю країни», - заявили в СБУ.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення  походження вилучених товарів та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Раніше повідомлялося, що співробітники контррозвідки Служби безпеки запобігли незаконному вивезенню з України комплектуючих до транспортного літака Іл-76.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: