СБУ: Повістки для Савченко передали до апарату Верховної Ради

СБУ: Повістки для Савченко передали до апарату Верховної Ради
Савченко викликали на допит у СБУ, проте вона виїхала за кордон

Савченко відправили дві повістки на допит в СБУ

Повістки на допит позафракційного народного депутата України Надії Савченко, які повинні відбутися у вівторок, 13 березня, і в четвер, 15 березня, були передані до апарату Верховної Ради в понеділок, 12 березня.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«12 березня 2018 року в апарат Верховної Ради України передано лист і відправлені повістки на виклик на 11.00 13 березня і 11.00 15 березня 2018 року», – повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі Facebook в понеділок.

У спецслужбі нагадали, що здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні на підставі обґрунтованої підозри керівнику Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану в скоєнні злочинів за ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В рамках цього виробництва виникла необхідність допитати в якості свідка Н.Савченко «для з’ясування всіх обставин скоєння кримінальних правопорушень і причетних для цього осіб». 

Нагадаємо, Надію Савченко викликали на допит 13 березня у справі проти голови Центру визволення полонених Володимира Рубана, але вона не прийшла на нього через поїзду за кордон.

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, Рубан перевозив арсенал зброї у меблях.

У свою чергу Рубан назвав людину, яка «спланувала спецоперацію проти нього».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: