СБУ: Україна постачає в «Л/ДНР» медпрепарати та пиво за «схемою Курченка»

СБУ: Україна постачає в «Л/ДНР» медпрепарати та пиво за «схемою Курченка»
Ліки для «Л/ДНР» йшли з України

Товари постачалися за схемою «перерваного транзиту» – саме вона зробила мультимільйонером одіозного бізнесмена Сергія Курченка

СБУ з 6 березня 2017 року розслідує постачання з України на окуповані території Донецької та Луганської областей медичних препаратів та інших товарів, у тому числі, соків та пива.

Про це стало відомо з ухвали Шевченківського суду Києва від 8 вересня 2017 року, що розміщене у Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з фабулою, невстановлені слідством особи з 2015 року по теперішній час постачають низку товарів в «Л/ДНР» з України.

З цією метою вказані особи впровадили схему експортування товарів через Російську Федерацію – використовувались завідомо неправдиві документи про експорт в Грузію, Азербайджан, Вірменію, Узбекистан та Туреччину.

Після перетину вантажів з товаром державного кордону України, на території Росії відбувався так званий «перерваний транзит» і товар незаконно постачався на територію підконтрольну терористичним організаціям «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка». Реалізація вказаних товарів здійснюється через підконтрольні цим особам і представникам так званих «ДНР» та «ЛНР» незаконно створені підприємства.

Частина коштів від реалізації медпрепаратів йшла до «органів влади» так званих «ДНР» та «ЛНР».  

Один із епізодів кримінальної справи виглядає так: «протягом 2016-2017 років на підставі договорів укладених з російськими підприємствами, здійснено начебто експорт продукції на адресу фірм-нерезидентів «Geo Imports Group Ltd» (Грузія), «Xazri TN LLC» (Азербайджан) та «Margo Gida LTD STI» (Туреччина). Одночасно вказаними особами від імені ТОВ «Алерон» укладено контракти від 26.12.2016 № 261216-ER з фірмою «Росдонімпорт» (Донецьк, т.зв. «ДНР») на предмет постачання соків та напоїв в асортименті загальною вартістю 500 тис. дол. США, та від 31.10.2016 № Т/31-10 з ТОВ «Белсвіт» (код 38770213, м. Донецьк, т.зв. «ДНР») на предмет постачання пива, соків та напоїв в асортименті загальною вартістю 1 млн. доларів. Після перетину кордону України, через схему перерваного транзиту, товар з території РФ направлявся на територію підконтрольну терористичній організації «ДНР»».

Нагадаємо, один із ключових бізнесів наближеного до родини екс-президента Віктора Януковича бізнесмена – Сергія Курченка – працював так: його структури ввозили під виглядом подальшого транзиту нафтопродукти, які насправді продавали в країні без сплати податків і зборів (перерваний транзит). Співробітники компаній Курченка вносили в офіційні документи недостовірні відомості про переміщення нафтопродуктів автомобільним транспортом, заїзду на територію порту, завантаження на судна та інші відомості, пов'язані з митним і прикордонним оформленням виходу суден із портів.

– 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: