СБУ викрила 10 адміністраторів антиукраїнських спільнот, якими керувала РФ

СБУ викрила 10 адміністраторів антиукраїнських спільнот, якими керувала РФ
Один з адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах

Трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів

Співробітники Служби безпеки України за останніх півтора місяця викрили 10 адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці задокументували, що підтримували антиукраїнські та псевдорадикальні ресурси жителі Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей. За вказівкою кураторів та за матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси у російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали із закликами до антиконституційного усунення чинної влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень», – інформує СБУ.

Під час обшуків в адміністраторів антиукраїнських спільнот оперативники СБУ вилучили комп’ютерну техніку із доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб та їх розміщення у соцмережах.


Відкрито низку кримінальних проваджень. У їх рамках трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: