СБУ запобігла провокаціям напередодні Об'єднавчого собору

СБУ запобігла провокаціям напередодні Об'єднавчого собору
У СБУ задокументували наміри організувати у Києві та інших регіонах нашої держави провокації напередодні та під час проведення Об'єднавчого собору та створення Української помісної православної церкви

Провокації планували організувати у Києві та інших регіонах країни

Служба безпеки України запобігла провокаціям напередодні Об'єднавчого собору, що відбудеться 15 грудня. Про це повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

У відомстві зазначили, що провокації планували організувати у Києві та інших регіонах країни.

«У СБУ задокументували наміри організувати у Києві та інших регіонах нашої держави провокації напередодні та під час проведення Об'єднавчого собору та створення Української помісної православної церкви», - заявив Кононенко.

За його словами, Служба безпеки наразі не затримала жодного підозрюваного у скоєнні провокацій. Втім, за його словами, у рамках кримінального провадження планується допитати намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла.

Нагадаємо, 30 листопада в СБУ заявили, що проводяться обшуки у помешканні предстоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ Московського патріархату Павла. Обшуки ініціювали в межах справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Стало відомо, що кримінальне провадження було відкрито після одного з інтерв'ю митрополита Павла.

 Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

За словами предстоятеля УПЦ КП, патріарха Філарета, в Об’єднавчому соборі візьмуть участь понад 50 архієреїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: