Відсторонений мер Миколаєва розповів, чому досі не поновився на посаді

Відсторонений мер Миколаєва розповів, чому досі не поновився на посаді
Олександр Сенкевич

Сенкевич не може бути відновленим на посаді, незважаючи на рішення суду

Відсторонений мер Миколаєва Олександр Сенкевич наразі не може бути відновленим на посаді, незважаючи на рішення суду, який визнав його відсторонення протизаконним.

«Суд скасував рішення міської ради. На жаль, не зрозуміло чому, у виконавчій частині не було написано нічого щодо негайного виконання рішення, хоча в описовій частині це вказано. Мене мали б поновити на посаді негайно. Зараз юристи працюють над тим, щоб добитися такого роз'яснення чи додаткового рішення», - розказав він в коментарі «Главкому».

Разом із тим, нагадав Сенкевич, у міськради є 30 днів з моменту проголошення рішення на апеляцію. «Побачимо, що буде далі», - додав він.

Нагадаємо, 5 жовтня депутати Миколаївської міської ради визнали незадовільною роботу мера міста Олександра Сенкевича.Того ж дня депутати проголосували за висловлення недовіри Сенкевичу. За це рішення проголосували 42 депутати з 42, що взяли участь в таємному голосуванні. 8 жовтня у Миколаєві провели «народне віче», скликане відстороненим мером.

У січні повідомлялося, що у Центральному районному суді Миколаєва відбулося підготовче судове засідання за позовом колишнього мера Олександра Сенкевича до Миколаївської міської Ради про визнання протиправним та скасування рішення міськради «Про дострокове припинення повноважень міського голови».

Зазначимо, у 2015 році в другому турі виборів на посаду мера Миколаєва Сенкевич обігнав кандидата від «Опозиційного блоку» Ігоря Дятлова, за якого проголосували 43,28% виборців. За Сенкевича віддали свої голоси 54,9% жителів Миколаєва.

16 листопада у Миколаєві прихильники колишнього мера міста Олександра Сенкевича заблокували проведення сесії міської ради.

Читайте також матеріал «Главкома» «Переворот в Миколаєві. Як меру від «Самопомочі» вдалось піти з посади живим»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: