Силовики затримали на Донеччині колишнього бойовика «Оплоту»

Силовики затримали на Донеччині колишнього бойовика «Оплоту»

Бойовик стежив за справністю військової техніки, займався перевезенням снарядів і окупантів на передову

Екс-бойовик приїхав на КПВВ «Новотроїцьке» на зустріч із знайомим

У Донецькій області під час спецоперації українські правоохоронці затримали колишнього бойовика банди Оплот з позивним Шустрий.

Як повідомили у Національній поліції, 31-річний житель тимчасово окупованої Макіївки був спійманий, коли приїхав на КПВВ «Новотроїцьке» на зустріч із знайомим.

За даними слідства, затриманий вступив до лав терористів у 2014 році. Він працював водієм в роті охорони бандформування «Оплот». До його обов’язків входила внутрішня охорона підрозділу та забезпечення безпеки стратегічних об’єктів.

Напочатку 2015 року його підрозділ реорганізували у «фінансову-економічну поліцію ДНР» у складі якої бойовик перевозив гроші.

Після цього його «підвищили» до водія гранатометного взводу «Республіканської гвардії»(100 ОМБр «ДНР»). Бойовик стежив за справністю військової техніки, займався перевезенням снарядів і бойовиків на передову. За словами затриманого, він не брав участі в бойових діях, однак знаходився у гарячих точках та у липні 2016 року отримав серйозне поранення під Іловайськом.

ph

У 2017 році бойовик добровільно покинув лави «Республіканської гвардії» та почав працювати торгівельним агентом в окупованому Донецьку.

Затриманому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді на Донеччині до 10 років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: