Силою Донбас звільняти не будуть - Порошенко

Силою Донбас звільняти не будуть - Порошенко
Петро Порошенко

Президент підкреслив, що 60 % українців підтримують політико-дипломатичну стратегію

Силового сценарію звільнення Донбасу не буде - заявив президент України Петро Порошенко.

«Я думаю, що жоден український політик, зокрема я, безумовно, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк перетворився на Грозний в часи першої і другої Чеченських воєн. Путінський сценарій, який його радує, нам не потрібен, і ми цього не допустимо – сценарій, коли Кремль знищував мирне населення «килимовим» бомбардуванням. І ми тут теж хочемо сказати, що Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя», – сказав він під час урочистостей з нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук України в суботу в Харкові.

Порошенко знову наголосив, що політико-дипломатичне врегулювання ситуації, пов'язаної з агресією Росії, є квінтесенцією його стратегії боротьби за мир і деокупацію. Президент підкреслив, що 60 % українців підтримують політико-дипломатичну стратегію.

«Так, вона не швидка, вона потребує часу, нервів, витримки... Політико-дипломатична стратегія – запорука миру в усій Україні, зокрема на прифронтовій Харківщині. Ви маєте знати, що президент не зробить жодного кроку, який би поставив під ризик мирну роботу Харківської області», – зазначив він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: