Сироїд назвала законопроект про нацбезпеку «порожнечею на 35 сторінках»

Сироїд назвала законопроект про нацбезпеку «порожнечею на 35 сторінках»

За словами політика, підготовлений до другого читання законопроект повертає Україну до «брежнєвського авторитаризму»

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що законопроект про національну безпеку і оборону не готовий до другого читання і не відповідає стандартам НАТО.

Про це вона повідомила під час погоджувальної ради у понеділок, 18 червня.

«Законопроект про національну безпеку і оборону не готовий до другого читання. Навіть той проект закону, який був внесений президентом, це порожнеча на 35 сторінках. Президент, до речі, і сам це визнав, він сказав, що це є величезний прогрес, який закріплює статус-кво. Тепер ми будемо знати, що реформи і прогрес, це, виявляється, рух на місці», - сказала Сироїд.

За її словами, підготовлений до другого читання законопроект повертає Україну до «брежнєвського авторитаризму».

«Відповідно до того, що запропоновано законопроектом, міністр оборони перетворюється в міністра збройних сил і, в принципі, його можна безболісно ліквідувати. Натомість величезні повноваження отримує прокуратура, це напевно для  того, щоби військові прокурори могли краще заробляти на тому, що будуть грабувати військовослужбовців, чим вони сьогодні успішно займаються», - припустила віце-спікер.

Сироїд підкреслила, що в законопроекті немає «ані стандартів командування і управління відповідно до НАТО, ані парламентського контролю за розвідкою, ані парламентського контролю за оборонним бюджетом».

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради у понеділок, 18 червня, заявив, що парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку та оборону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: