Ситуація із перебуванням Ассанджа в посольстві Еквадору близька до розв’язки

Ситуація із перебуванням Ассанджа в посольстві Еквадору близька до розв’язки
Джуліана Ассанджа можуть виселити з посольства Еквадору 

В США начебто немає схвалених звинувачень щодо засновника Wikileaks

Джерело, яке близьке до керівництва Wikileaks заявляє про те, що ситуація із можливим виселенням Джуліана Ассанджа із посольства Еквадору в Великій Британії є дуже серйозною. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому справи розвиваються не в кращий бік. Зі свого боку і Кіто, і Лондон заперечують те, що сторони близькі до розв’язки протистояння, яке триває із червня 2012 року, коли Джуліан Ассандж отримав притулок в Еквадорському посольстві, побоюючись переслідування в США. Раніше видання The Sunday Times повідомляло про те, що сторони близькі до вирішення протиріч на фоні того, що засновник Wikileaks втратив свій статус біженця. Нинішній очільник Еквадору Ленін Морено і справді називав Джуліана Ассанджа занозою, а ситуацію, яка виникла навколо нього шість років тому такою, яка не може тривати вічно. 

При цьому джерело в уряді Великої Британії заперечує будь-який прогрес щодо вирішення суперечностей навколо статусу і подальшого майбутнього засновника Wikileaks. Представник британського МЗС Алан Данкан заявляв британському парламенту минулого місяця, що він турбується про стан здоров’я Джуліана Ассанджа. За його словами уряд країни готовий гарантувати йому нормальне ставлення у випадку, якщо він залишить посольство Еквадору. В США, де триває розслідування щодо витоків секретної інформації на сайті Wikileaks, анонімно говорять про те, що схвалених звинувачень щодо Джуліана Ассанджа на сьогодні немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: