Слідчі знайшли докази корупції у ПАРЄ з боку Азербайджану

Слідчі знайшли докази корупції у ПАРЄ з боку Азербайджану
ПАРЄ

Звинувачення щодо корупції в ПАРЄ звучать ще від 2012 року

Слідча група, утворена Парламентською асамблеєю Ради Європи, підтвердила системний зовнішній вплив на документи та рішення ПАРЄ, а також системні дії окремих депутатів всупереч етичним стандартам.

Про це йдеться у звіті групи, представленому Бюро ПАРЄ в неділю, повідомляє «Європейська правда».

Головні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи наголошують, що проблеми не обмежуються однією країною.

«Під час роботи до нас надійшла інформація також щодо нестандартних ситуацій, пов’язаних з іншими країнами», — наголосив голова слідчої групи, суддя Ніколас Братца.

Однак через брак часу розслідування концентрувалося на справі Азербайджану, щодо якої лунало найбільше звинувачень.

Братца наголосив, що стосовно частини депутатів є достатні докази, що «була група осіб, які працювали в ПАРЄ на користь Азербайджана... всупереч етичним стандартам асамблеї».

Окремою проблемою стала проблема подарунків у ПАРЄ.

«Члени ПАРЄ, а також члени секретаріату ПАРЄ отримували численні подарунки... ми вважаємо необхідним підкреслити брак прозорості у питанні отримання подарунків», —  заявив суддя.

Звинувачення щодо корупції в ПАРЄ звучать ще від 2012 року, коли активісти оприлюднили низку підтверджень системного підкупу депутатів з боку уряду Азербайджану. У 2015 році частину звинувачень підтвердила італійська поліція, затримавши одного з колишніх депутатів, Луку Волонте.

Минулого року Центр з дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP) оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що з 2012 по 2014 роки влада Азербайджану використовувала фіктивні компанії у Великій Британії для відмивання $2,9 мільярда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: