Слідком Росії хоче викликати главу WADA на допит

Слідком Росії хоче викликати главу WADA на допит
Крейг Ріді

Крейга Ріді у Росії хочуть допитати у справі колишнього глави московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова

Російський Слідчий комітет вирішив допитати главу Всесвітнього антидопінгового агентства Крейга Ріді у справі колишнього глави московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, педає ВВС.
Зазначається, що Родченков, якого слідство підозрює в знищенні допінг-проб російських спортсменів, підкорявся нібито тільки керівництву WADA. Російські слідчі в зв'язку з цим не виключають, що «команду про знищення допінг-проб він міг отримати саме від когось з керівництва Всесвітнього антидопінгового агентства».
Крім Ріді російські слідчі планують допитати незалежного експерта Річарда Макларена, який підготував для Всесвітнього антидопінгового агентства доповідь про застосування допінгу в Росії. Відповідні запити СКР пообіцяв направити в зарубіжні правоохоронні органи.
Справа стосовно Родченкова була порушена у червні. Приводом стало його інтерв'ю газеті New York Times, в якому Родченков стверджував, що під час Олімпіади в Сочі десятки російських спортсменів, у тому числі золоті медалісти, вживали допінг.
В результаті Всесвітнє антидопінгове агентство порушило дисциплінарне провадження проти лабораторії, і її позбавили ліцензії.
З цього почався великий допінг-скандал, за підсумками якого російських легкоатлетів в повному складі не допустили до участі в Олімпіаді 2016 року в Бразилії.
Російське слідство стверджувало, що знищення Родченкова допінг-проб, в якому він зізнався, можна розцінити як використання ним посадових повноважень всупереч інтересам очолюваної ним лабораторії.
Крім того, слідство заявляло, що Родченков організовував постачання заборонених речовин спортсменам, обіцяючи, що допоможе приховати результати допінг-проб.
Також зазначається, що слідчий комітет відправляв в США запит з вимогою допитати Родченкова, однак відповіді не отримав.
Раніше «Главком» повідомляв, що уряд Росії виключив пункт про виплати до фонду Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з реєстру внесків на 2017 рік.

Нагадаємо, спортивний арбітражний суд відмовився допустити Росію до участі в Паралімпійських іграх. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв переконаний: Спортивний арбітражний суд не допустив спортсменів з РФ до Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро через «бажання деяких керівників міжнародного паралімпійського руху усунути сильних конкурентів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: