Смерть Карімова може розширити контроль Росії над енергетичними поставками - американський експерт

Смерть Карімова може розширити контроль Росії над енергетичними поставками - американський експерт
Фото who.ca-news.org

Смерть Карімова може схилити чашу терезів не на користь демократичних ідеалів в тій частині світу, яка переживає стрімке перехідний період - експерт

Недавня смерть президента Іслама Карімова створила вакуум влади в Узбекистані, який може привести до сейсмічних зрушень в політичній топографії Середньої Азії. Таку думку висловив підполковник армії США у відставці Ерік Філліпсон, пише The Wall Street Journal.

«На тлі зміцнення зв'язків Узбекистану і Росії - в той час як Казахстан і Туркменістан беруть це на замітку і наслідують приклад - Росія отримає більший доступ до джерел каспійських вуглеводнів», - вважає він.

«Смерть Карімова з дуже великою ймовірністю може розширити контроль Росії над енергетичними поставками в регіоні і схилити чашу терезів не на користь демократичних ідеалів в тій частині світу, яка переживає стрімке перехідний період», - переконаний військовий експерт.

Як повідомлялось, Узбекистан 2 вересня офіційно оголосив, що І.Карімов помер на 79-му році життя після перенесеного 27 серпня інсульту. Він правив країною близько 27 років: в радянський період - спочатку як перший секретар ЦК Компартії Узбекистану (1989-1990), а потім як президент Узбецької РСР (1990-1991); в 1991 році з моменту здобуття країною незалежності став першим президентом Узбекистану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: