Співробітники ФБР уже працюють зі слідчими у справі Шеремета

Співробітники ФБР уже працюють зі слідчими у справі Шеремета

У четвер відбулася зустріч ФБРівців із керівництвом Національної поліції України та керівниками слідства

Співробітники Федерального бюро розслідувань США зустрілися з керівництвом Національної поліції України та керівниками слідства у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
Як повідомило DT.UA джерело в поліції, зустріч відбулася у четвер, 21 липня.
«Приїхали співробітники ФБР, сьогодні була зустріч з керівництвом Нацполіції та слідства у справі», - сказав співрозмовник.
Як відомо, у відповідь на прохання президента Петра Порошенка, США погодилися надіслати фахівців ФБР для допомоги в розслідуванні, зокрема для проведення слідчих експертиз. На даний момент, експертиза автомобіля вбитого журналіста вже проводиться. Крім того, слідча група вивчає відео з камер зовнішнього спостереження. Одна з камер зафіксувала момент закладки вибухівки під машину Олени Притули в ніч з 19 на 20 липня.

Нагадаємо, в середу вранці в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що смерть Шеремета - це убивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Як повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, на даний час слідство розглядає 6 версій причин вбивства Шеремета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: