Справа Гандзюк: активісти знову прийшли з протестом до будинку генпрокурорки

Справа Гандзюк: активісти знову прийшли з протестом до будинку генпрокурорки

Поліція не перешкоджала нанесенню напису «Венедіктова – вбивця справи Гандзюк»

Фото: Громадське радіо

Учасники ініціативи хотіли поновити напис зі згадкою про вбивство Гандзюк на асфальті біля будинку Венедіктової

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» у середу, 29 квітня, знову прийшли до будинку на вулиці Круглоуніверситетській в Києві, де, за їхніми даними, живе генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

На місці перебували активісти Сергій Стерненко і близько 10 інших учасників, а також журналісти і працівники поліції. Учасники ініціативи хотіли поновити напис зі згадкою про вбивство Гандзюк на асфальті біля будинку.

Вони залишили напис під час попередньої акції 27 квітня, але згодом його замалювали. Перед початком акції працівники поліції діалогу сказали учасникам, що жителі чотириповерхового багатоквартирного будинку проти нанесення написів і створення графіті може спровокувати конфлікт з мешканцями. Активісти попросили поліцію діалогу посприяти у разі виникнення конфлікту.

Наразі активісти вже завершили акцію, поліція не перешкоджала нанесенню напису «Венедіктова – вбивця справи Гандзюк».

Як повідомлялося, увечері 27 квітня ініціативна група «Хто замовив Катю Гадзюк?» провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи про вбивство активістки.

Зокрема, кілька десятків учасників акції встановили портативну колонку та скандували «Венедіктова, виходь!» під будинком у центрі Києва, в якому, за словами активістів, мешкає генпрокурор.

Натомість генпрокурорка дорікнула активістам, які вимагали її відставки.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. 

Сьогодні, 27 квітня, в СБУ заявили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Як повідомлялось, один із підозрюваних в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: