Суд обрав запобіжні заходи шістьом соратникам Коханівського

Суд обрав запобіжні заходи шістьом соратникам Коханівського

До затриманих у суді застосований домашній арешт

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжні заходи для шести затриманих під час сутичок у Святошинському райсуді, які сталися вночі 24 жовтня, коли мала розглядатись справа щодо лідера «Добровольчого руху ОУН» Миколи Коханівського.

Про це повідомляє прес-служба Шевченківського районного суду Києва у Facebook.

В повідомленні зазначається, що 26 жовтня слідчими суддями були розглянуті клопотання слідчих Шевченківського управління поліції про застосування запобіжних заходів особам, затриманим у Святошинському районному суді Києва  і підозрюваним по ч.3 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

За результатами розгляду зазначених клопотань слідчими суддями було вирішено  застосувати до В.В. Малафая, В.Р. Шевчука, Є.Ю. Чепелянського та С.В. Живодьора -  домашній арешт в нічний час - з 21.00 до 7.00.

До Туренка А.М. застосовано цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного браслет.

До Виниченка О.І. застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

«Клопотання слідчих Шевченківського управління поліції у місті Києві про застосування запобіжних заходів щодо Чепелянського, Живодьора, Туренка, Малафая та Шевчука були задоволені повністю», - зазначає прес-служба.

А також додали, що клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту щодо Виниченка задоволено частково та застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Як відомо, у вівторок, 23 жовтня, у Святошинському суді почали обирати запобіжний захід Коханівському, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ. Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Через погром у приміщенні суду правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали активістів та вивели із залу суду.За словами начальника управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, активістам за погром у суді може загрожувати до трьох років позбавлення волів.

24 жовтня у Святошинському суді продовжили розгляд справи Коханівського. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: