Справа Насірова: сьогодні суд визначатиме дедлайн для вивчення документів

Справа Насірова: сьогодні суд визначатиме дедлайн для вивчення документів
Роман Насіров

Правоохоронці просять суд обмежити строк ознайомлення з матеріалами 12 жовтня цього року

Соломʼянський райсуд Києва 29 вересня розгляне клопотання НАБУ про визначення терміну для ознайомлення зі справою відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Сьогодні, 29 вересня 2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Київ о 9:30 розгляне клопотання НАБУ, підтримане прокурорами САП, про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування підозрюваному голові ДФС. Правоохоронці просять суд обмежити строк ознайомлення з матеріалами 12 жовтня цього року», - йдеться в повідомленні.

Судове засідання відбудеться за адресою Вознесенський узвіз 10Б.

У САП нагадали, що 28 липня 2017 року за наслідками проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України, останнім повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри, про завершення досудового розслідування і відкриття матеріалів кримінального провадження у порядку ст.290 КПК України.

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що впродовж 2015-2016 років Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з правом внесення застави у 100 млн грн. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

28 липня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Насірова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: