Справа Рубана: слідство допитало свідків у закритому режимі

Справа Рубана: слідство допитало свідків у закритому режимі
Володимир Рубан

Усі допитані свідки — це учасники «спецопрації», в організації якої підозрюється Рубан

Досудове слідство у справі арештованого керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана допитало у закритому судовому засіданні свідків.

Про це Громадському повідомив адвокат Рубана Віталій Погосян.

«Був допит 15 березня чотирьох залегендованих свідків у справі Рубана. Під час допиту свідки перебували в одному суді, а ми в іншому, допит був через відеозв'язок, я не знаю, хто були ці люди, тому що їхні особи не названі, їхні голоси були змінені, тому важко щось сказати про цей допит», — сказав він.

Адвокат, наголосив, що усі свідки — це учасники «спецопрації», в організації якої підозрюється Рубан.

«Хто це — я теж не бачив», — наголосив він.

Напередодні допиту свідка, як зазначено в ухвалі Печерського райсуду у Єдиному державному судовому реєстрі, слідчий СБУ звернувся за дозволом на допит цього свідка.

В ухвалі йдеться, що суд дозволив закритий допит, посилаючись на «наявність реальної загрози життю та здоров'ю свідка ОСОБА_4, що може унеможливити його допит в суді або вплинути на повноту чи достовірність його показань».

Зазначимо, у Єдиному державному судовому реєстрі наразі відсутні ухвали щодо запобіжних заходів Рубану та народному депутату Надії Савченко. Ймовірно, їх засекретили.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Згідно з текстом підозри, опублікованого ЗМІ, Рубану закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. Серед цілей, званих у документі, вказані підготовка замаху на президента України, а також на перших осіб держави.

Раніше ЗМІ заявили, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої «ДНР».

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, Рубан перевозив арсенал зброї у меблях.

У свою чергу Рубан назвав людину, яка «спланувала спецоперацію проти нього».

Президент доручив голові СБУ взяти справу Рубана під особистий контроль

Відзначимо, рік тому, 27 лютого 2017 року, Рубана при перетині лінії розмежування вже затримували співробітники СБУ.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію».

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «З мінометів по центру Києва». Справа Рубана: усі версії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: