«Справа рюкзаків»: у НАБУ прокоментували закупівлю скандального спорядження

«Справа рюкзаків»: у НАБУ прокоментували закупівлю скандального спорядження

Закупівлі НАБУ проводилися у форматі відкритого тендеру в системі ProZorro, з дотримання всіх вимог законодавств, запевняють у Бюро

Інформація про те, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) нібито купувало спорядження у фіктивної компанії, причетної до розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві НАБУ.

«НАБУ не мало і не має жодного контракту на закупівлю товару чи послуги із зазначеним ТОВ. Особа, яка представляла інтереси цього ТОВ в епізоді із закупівлею рюкзаків, дійсно брала участь у двох тендерах із закупівель, оголошених НАБУ», - йдеться у заяві.

Зазначається, що у згаданих тендерах особа виступала від свого імені як приватний підприємєць.

«У двох тендерах - з постачання 220 літніх сорочок під бронежелети та 42 спортивних костюмів - даний підприємець був визначений переможцем. З ним був укладений контракт. Закупівлі НАБУ проводилися у форматі відкритого тендеру в системі державних закупівель ProZorro, з дотримання всіх вимог законодавства», - додають в НАБУ.

Також повідомляється, що за результатами проведених тендерів ціну закупівлі знижено порівняно з очікуваною. Зокрема, економія при закупівлі сорочок начебто склала 35%, спортивних костюмів —38%. Загальний розмір економії склав близько 280 тис грн.

2317275

«Наголошуємо, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендеру з закупівлі (у лютому 2017) не перебував у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні НАБУ, відтак конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендеру чи хід досудового розслідування, не було», - резюмували у Бюро.

Раніше журналіст Станіслав Речинський оприлюднив «Специфікацію до договору», згідно з якою НАБУ закупило в квітні 2017 року 42 спортивні костюми на загальну суму 204,5 тис. грн у фігуранта «справи рюкзаків» Володимира Литвина.

Як повідомляв «Главком», у середу ввечері суд відпустив Авакова-молодшого під особисте зобов’язання у справі про розкрадання державних коштів. Він має здати паспорти та носити електронний браслет.

Згодом суд також відпустив під особисте зобов'язання екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря  та керівника IТ-компанії Turboseo Володимира Литвина

Водночас прокурор САП після суду визнав, що для сина Авакова не вистачає електронного браслета.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

У НАБУ показали схему розтрати коштів у «справі рюкзаків». 

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

«Герой» тижня – Олександр Аваков. Штрихи до портрета

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: