Справа Януковича: адвокат Горошинський завершив свій виступ у судових дебатах

Справа Януковича: адвокат Горошинський завершив свій виступ у судових дебатах

Після завершення своєї промови Горошинський попросив суд звернутися до Міністерства юстиції РФ

Адвокат Віктора Януковича Олександр Горошинський у п’ятницю, 26 жовтня, завершив свій виступ у судових дебатах в Оболонському районному суді Києва у справі за обвинуваченням екс-президента України в державній зраді.

Під час свого виступу на засіданні в п'ятницю Горошинський згадав обставини замаху на життя Януковича, про що стверджує екс-президент і його захист. Також він озвучив ті досягнення, яких, на його думку, його підзахисний зумів домогтися під час роботи на посадах голови Донецької обладміністрації, прем'єр-міністра і президента України.

Після завершення своєї промови Горошинський попросив суд звернутися до Міністерства юстиції Російської Федерації зі зверненням, щоб цей орган прискорив питання реєстрації його як захисника у реєстрі іноземних адвокатів РФ, що необхідно для участі його при виступі Януковича з останнім словом в Оболонському суді в режимі відеоконференції.

У відповідь на це головуючий суддя Владислав Дев'ятко заявив, що суд цього не робитиме, оскільки таке звернення можливе виключно в рамках міжнародно-правової допомоги, про яку суд раніше ухвалював відповідні рішення і наводив мотивацію таких рішень.

При цьому суддя знову наголосив і повторив, що Горошинському буде надано «розумні терміни» для проведення відповідної реєстрації в РФ. «Рамки цього розумного терміну ми обговоримо з вами після завершення свого виступу захисником ОБайдиком, яке, як планує суд, відбудеться 29 жовтня», - зазначив Девятко.

Він повідомив, що ще один адвокат Януковича за договором, Олександр Байдик, поінформував суд, що 26 жовтня вилітає з РФ і прибуде до України в п'ятницю ввечері, а 29 жовтня він зможе виступити в дебатах у справі про держзраду.

Нагадаємо, раніше адвокат Віктор Сердюк заявив, що Янукович готовий виступити з останнім словом в Оболонському районному суді Києва в рамках процедури міжнародної правової допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: